Hakerët ukrainas krijuan profile të rreme të grave tërheqëse për të mashtruar ushtarët rusë

Hakerët ukrainas krijuan llogari të rreme të grave tërheqëse për të mashtruar ushtarët rusë për t’u dërguar atyre fotografi, të cilat i gjetën dhe ia kaluan ushtrisë ukrainase, raportoi Financial Times.

Nikita Knysh, një profesionist 30-vjeçar i IT nga Kharkiv, i tha FT se kur filloi pushtimi rus në shkurt të këtij viti, ai donte të përdorte aftësitë e tij të hakerimit për të ndihmuar vendin e tij.

Ai rekrutoi hakerë të tjerë dhe themeloi një grup me nofkën Hackyourmom, i cili tani përbëhet nga 30 hakerë nga i gjithë vendi, tha ai.

Muajin e kaluar, sipas tij, ata mashtruan ushtarët rusë në Melitopol, duke krijuar llogari të rreme dhe duke u shtirur si gra tërheqëse në disa platforma të mediave sociale, duke përfshirë Telegram.

Hakerët ishin në gjendje të njihnin ushtarët rusë dhe përfundimisht t’i bindnin ata të dërgonin foto të tyre në front, tha Knysh.

Pasi ushtarët dërguan fotografi, hakerët ishin në gjendje të identifikonin se ato ishin marrë nga një bazë e largët ushtarake ruse pranë Melitopolit të pushtuar në Ukrainën jugore.

Ata ia transferuan informacionin ushtrisë së Ukrainës dhe disa ditë më vonë baza u sulmua, tha Knysh për FT./GazetaSinjali

Hakerët ukrainas krijuan llogari të rreme të grave tërheqëse për të mashtruar ushtarët rusë për t’u dërguar atyre fotografi, të cilat i gjetën dhe ia kaluan ushtrisë ukrainase, raportoi Financial Times.

Nikita Knysh, një profesionist 30-vjeçar i IT nga Kharkiv, i tha FT se kur filloi pushtimi rus në shkurt të këtij viti, ai donte të përdorte aftësitë e tij të hakerimit për të ndihmuar vendin e tij.

Ai rekrutoi hakerë të tjerë dhe themeloi një grup me nofkën Hackyourmom, i cili tani përbëhet nga 30 hakerë nga i gjithë vendi, tha ai.

Muajin e kaluar, sipas tij, ata mashtruan ushtarët rusë në Melitopol, duke krijuar llogari të rreme dhe duke u shtirur si gra tërheqëse në disa platforma të mediave sociale, duke përfshirë Telegram.

Hakerët ishin në gjendje të njihnin ushtarët rusë dhe përfundimisht t’i bindnin ata të dërgonin foto të tyre në front, tha Knysh.

Pasi ushtarët dërguan fotografi, hakerët ishin në gjendje të identifikonin se ato ishin marrë nga një bazë e largët ushtarake ruse pranë Melitopolit të pushtuar në Ukrainën jugore.

Ata ia transferuan informacionin ushtrisë së Ukrainës dhe disa ditë më vonë baza u sulmua, tha Knysh për FT./GazetaSinjali

CATEGORIES
Share This