Category: Shkenca

Sondazhi: Vetmia e përhapur edhe tek të rinjtë në Gjermani

admin- June 18, 2024

Për një kohë të gjatë, vetmia dukej si një fenomen tipik i pleqërisë, por pandemia e koronavirusit rëndoi sidomos të rinjtë. Dhe kjo ndjenjë vazhdon, ... Read More

Nesër eklipsi total diellor që pritet të zgjasë 4 minuta, ja ku mund ta ndiqni live

admin- April 7, 2024

Një eklips i plotë diellor pritet të ndodhë të hënën më 8 prill. Ky eklips do të jetë i dukshëm në Meksikë, Shtetet e Bashkuara ... Read More

Nesër eklipsi i plotë i diellit, mund të shihet nga këto shtete

admin- April 7, 2024

Një eklips total diellor pritet të ndodhë nesër më 8 prill dhe do të jetë i dukshëm nga Kanadaja, Meksika dhe Shtetet e Bashkuara të ... Read More

Së shpejti kemi me pa shpërthimin kozmik me sy të lirë – ajo shihet një herë në jetë

admin- March 30, 2024

Një vallëzim qiellor midis dy yjeve 3000 vite dritë larg do të rezultojë në një shpërthim kaq të ndritshëm sa do të jetë i dukshëm ... Read More

6 rregulla të arta për jetën të cilat duhet t’i keni përherë parasysh!

admin- March 24, 2024

1. Dashuria për veten rregullon gjërat që të tjerët i thyejnë. Raportet me njerëzit e tjerë shpesh bëhen tëngatërruara dhe përfundojmë të lënduar, ama në ... Read More

Personaliteti ynë ndryshon ndër vite, si ndodh ky transformim!?

admin- March 24, 2024

Duke folur me një shtatëdhjetë vjeçar të sjellshëm dhe të shoqërueshëm, mund të pyesësh veten: “A ka qenë gjithmonë kështu, apo ka ndryshuar me kalimin ... Read More

Pse PLATONI i konsideronte debatet budallallek dhe të rrezikshëm!

admin- March 24, 2024

Ka një ndryshim midis dialektikës dhe debatit. Kur takoni dikë me një pikëpamje të ndryshme nga e juaja, me siguri do t’i riktheheni debatit. Por ... Read More

Rrëfimi i Pasurisë dhe Besimit: Zbuloni misteret e parave sipas 5 feve kryesore!

admin- March 24, 2024

Duke qenë se paraja ka qenë në qendër të shoqërisë njerëzore për 5000 vjet, nuk është çudi që të gjitha fetë kryesore kanë shumë për ... Read More

A kemi krijuar një shoqëri shumë komplekse për të mbijetuar?

admin- March 24, 2024

Shoqëritë njerëzore evoluan nga format e thjeshta, në ato komplekse gjatë mijëvjeçarëve, duke përjetuar ndryshime të ngadalta deri në shekujt e fundit, kur teknologjia përshpejtoi ... Read More

Nobelisti Arno Penzias: Udhëtimi i jashtëzakonshëm drejt zbulimit të Big Bang-ut!

admin- February 4, 2024

Fizikani, fitues i çmimit Nobel, Arno Allan Penzias, kërkimi i të cilit çoi në konsolidimin e themeleve shkencore të të kuptuarit tonë për universin, ka ... Read More