Borrell thotë se në Moskë ka një regjim fashist

Përfaqësuesi i Lartë për Politikën e Jashtme të BE-së, Josep Borrell, i përcaktoi autoritetet e Moskës si një “regjim fashist” në një fjalim në Konferencën Ndërparlamentare të Pragës duke folur për përgjigjen ndaj agresionit të Ukrainës.

“Ne nuk kemi një plan konkret për të mposhtur regjimin fashist rus, por detyra ime është më modeste dhe është të ndihmoj Ukrainën në mënyrë të bashkuar dhe të vazhdoj diskutimet me aktorët ndërkombëtarë për të zbatuar sanksionet e miratuara”, tha Borrell gjatë fjalimit të tij.

Gjithashtu Josep Borrell, u kërkoi vendeve anëtare të koordinojnë më mirë shpenzimet e tyre për materialet ushtarake.

“Stoqet ushtarake të shumicës së shteteve anëtare kanë qenë, nuk do të thosha të shteruara, por të varfëruara në një proporcion të lartë, sepse ne u kemi ofruar shumë kapacitete ukrainasve. Duhet të rimbushet. Mënyra më e mirë e rimbushjes është ta bëni këtë së bashku. Do të jetë më e lirë.”

Borrell pranoi se BE-ja duhet të kishte filluar të trajnojë forcat e armatosura të Ukrainës një vit më parë, disa muaj përpara se Rusia të fillonte pushtimin e saj, pasi disa vende anëtare kërkuan një operacion të tillë.

CATEGORIES
Share This