CIA dhe forcat elitare të Ushtrisë Amerikane janë në Ukrainë, po përgatisin një operacion të madh!

Një numër i madh i anëtarëve të forcave të operacioneve speciale të CIA-s dhe ushtrisë amerikane po veprojnë në Ukrainë, shkruan faqja analitike amerikane The Intercept, duke cituar burime në shërbimet e inteligjencës amerikane.

Siç deklaruan zyrtarë të lartë të aparatit të inteligjencës së Shteteve të Bashkuara, në territorin e Ukrainës po kryhet një operacion i madh, në të cilin marrin pjesë një numër i madh i pjesëtarëve të shërbimeve të inteligjencës amerikane dhe forcave speciale të ushtrisë amerikane.

Bashkëbiseduesit e gazetës theksuan se operacionet e fshehta të SHBA-së brenda Ukrainës tani janë shumë më të mëdha se sa ishin në fillim të konfliktit të armatosur. Disa zyrtarë të mëparshëm dhe aktualë të inteligjencës thanë se “ka shumë më tepër personel dhe burime në Ukrainë, si nga CIA ashtu edhe nga agjencitë e tjera të inteligjencës amerikane, sesa në shkurt.”

Së bashku me ushtarët amerikanë, në Ukrainë janë të pranishme edhe forca speciale nga vende të tjera të NATO-s, përfshirë Britaninë e Madhe, Francën, Kanadanë dhe Lituaninë.

Raporti i The Intercept tha se operacionet e fshehta në Ukrainë po kryhen në përputhje me një urdhër sekret presidencial, i cili tregon se Presidenti Biden ka njoftuar në heshtje Kongresin për një “program të gjerë operacionesh të fshehta brenda Ukrainës”.

Përkundër faktit se nuk ka të dhëna të sakta për aktivitetet e shërbimeve të inteligjencës amerikane në Ukrainë, shumë ekspertë besojnë se vetë fakti i pjesëmarrjes së tyre në konflikt kërcënon një konflikt të drejtpërdrejtë ushtarak midis SHBA-së dhe Rusisë.

CATEGORIES
Share This