Gjukanoviqit i shkon letra: Shumica parlamentare e ka mandatarin e ri që ta krijoj qeverinë e re të Malit të Zi

Një nga liderët e Frontit Demokratik , Andrija Mandiq, e ka njoftuar presidentin e Malit të Zi, Milo Gjukanoviq se shumica parlamentare e ka propozuar Miodrag Lekiqin si mandatar për formimin e qeverisë së re.

Mandiq ka thënë se Qeveria e re do të formohet mbi bazën e paritetit – që gjysma e Qeverisë të jetë nga GP URA, SNP dhe pakicat, ndërsa pjesën tjetër ta përbëjnë partitë tjera.

Kjo është Letra e Mandiqit që ia ka dërguar Presidentit të malit të Zi

Ju informoj se partitë politike, fituese të zgjedhjeve të vitit 2020, janë Demokracia e Re Serbe, Mali i Zi Demokratik, Partia Popullore Demokratike, Lëvizja për Ndryshim, Partia Popullore Socialiste, Veprimi i Bashkuar për Reforma, Partia e Punëtorëve, Mali i Zi i Bashkuar, Mali i Zi i vërtetë, CIVIS dhe Demos, arritën një marrëveshje politike që z. Miodrag Lekiq. Në konferencën e sotme për media, të gjitha partitë e listuara e prezantuan këtë vendim para publikut vendas dhe ndërkombëtar.

Me atë marrëveshje u bë e mundur të zgjidhet një qeveri demokratike dhe legjitime sepse për këtë ka një marrëveshje nga të gjithë ne që përbëjnë shumicën absolute në Kuvend, e cila krijoi kushtet që, në përputhje me Kushtetutën, mandati për Përbërja e Qeverisë së ardhshme që do t’i besohet z. Miodrag Lekiq.

Dua t’ju informoj se bisedimet e shumicës parlamentare ishin shumë të suksesshme dhe se në punën e deritanishme kemi bërë një rrugë të gjatë për të rënë dakord për programin dhe përbërjen e qeverisë së re, si dhe në përgatitjen e marrëveshjes së koalicionit. që do ta konkludojmë menjëherë përpara zgjedhjes së saj në Parlament.

Duke ju dhënë mandatin sot, bazën e nevojshme për konsolidimin e shoqërisë dhe një përgjigje efektive ndaj krizës socio-ekonomike që ka përfshirë të gjithë kontinentin evropian, përfshirë vendin tonë, si dhe ndaj sfidave dhe problemeve të sigurisë që për një kohë të gjatë  po e tronditin vendin.

Pres që ju të veproni në të njëjtën mënyrë si në rastin e zgjedhjes së qeverisë së mëparshme dhe të tregoni efikasitetin e duhur në mënyrë që qeveria e re t’i përkushtohet prioriteteve jetësore të Malit të Zi në një periudhë jashtëzakonisht të shkurtër kohore.

CATEGORIES
Share This