I besuari i Putinit Kadyrov, refuzoi mobilizimin në Çeçeni?

Ramzan Kadyrov, një shërbëtor besnik i Putinit, tha se nuk do të ketë mobilizim në Çeçeni.

Siç tha ai në një paraqitje të ftuar në një shfaqje televizive, Çeçenia “e tejkaloi planin me 254 për qind”. “Ai plan në Republikën Çeçene u tejkalua me 254 për qind. Tregues të tillë u arritën më herët me formimin e njësive të reja të Ministrisë së Mbrojtjes së Federatës Ruse. Të gjithë kandidatët për shërbim kaluan në Komisariatin Ushtarak. Ne e kemi përpunuar atë mekanizëm që në fillim, edhe para shpalljes së mobilizimit të pjesshëm”, tha Kadyrov.

Ai tha se 20,000 çeçenë kanë shkuar në luftë në Ukrainë deri më tani dhe se Çeçenia ka përmbushur më shumë se të gjitha planet. “Përveç kësaj, Çeçenia ka një rezervë prej mijëra vullnetarësh, të cilët, nëse është e nevojshme, do të mund të bashkohen me radhët e mbrojtësve të atdheut”, tha ai.

Në Grozny, kryeqyteti i Çeçenisë, njëqind gra protestuan kundër mobilizimit dy ditë më parë. Kadyrov kërcënoi të gjithë ata që do të protestonin. Por ai shtoi se nënat dhe gratë çeçene mund të qëndrojnë të qetë, duke menduar se nuk do të ketë mobilizim të familjarëve të tyre.

“Prandaj, i bëj thirrje popullatës së Republikës së Çeçenisë, veçanërisht nënave tona të dashura dhe të respektuara, të qëndrojnë të qetë”, tha Kadyrov.

CATEGORIES
Share This