Inxhinierët ukrainas prodhojnë dronin që do të përdoret si nëndetëse për të sulmuar luftanijet ruse

Inxhinierët ukrainas prodhojnë dronin që do të përdoret si nëndetëse për të sulmuar luftanijet ruse

Ukrainasit prej fillimit të luftës, vazhdimisht kanë përdorur dronët kundër ushtrisë ruse – si një prej armëve më efikase dhe pak të kushtueshme.

Madje me raste kanë arritur që me këta dronë të shkatërrojnë sisteme të shtrenjta artilerike ruse por edhe tanke e autoblinda.

Së fundmi ata kanë njoftuar për fillimin e prodhimit të një droni, që përdoret si një lloj nëndetëse për të sulmuar luftanijet e Kremlinit.
Ukrainasit me dronë të lloje të ndryshme kanë shkatërruar shumë luftanije, duke i goditur direkt dhe mbushur këto fluturake me eksploziv.
Me këtë dron që po konsiderohen si një mjet “që do ta ndërrojë lojën”, duan të kenë një lloj avantazhi në Detin e Zi.

CATEGORIES
Share This