Kroatët befasojnë, sondazhi thotë se ata më shumë i duan serbët se sa kosovarët

Një sondazh që e ka realizuar televizionit publik kroat HRT solli rezultate interesante për preferencat e qytetarëve kroatë se kë duan dhe kë nuk duan në Kroaci. Shqiptarët e Kosovës kanë simpati të madhe për kroatët, por këta të fundit nuk i duan aspak madje më shumë i duan filipinët se sa kosovarët.

Në pyetjen “nga cilat shtete do të dëshironit emigrantë”, përgjigjet janë si më poshtë: më së shumti, gati 16 për qind, besojnë se Kroacia nuk duhet të pranon emigrant te  asnjë shteti tjetër.

15 për qind e gjysmë e të anketuarve do të donin që ukrainasit të emigronin në Kroaci dhe pak më pak qytetarët e Bosnjës dhe Hercegovinës. Pas tyre vijnë maqedonasit, shtetasit e Serbisë, Nepalit, Filipineve dhe Kosovës.

” alt=”” aria-hidden=”true” />

CATEGORIES
Share This