Kush është Bix Aliu diplomati i parë shqiptar i emëruar ambasador në Mal të Zi nga presidenti Biden?!

Bix Aliu, i biri i një emigranti në SHBA nga Kërçova e Maqedonisë, Azem Aliut, i cili edhe vet, kishte raport dhe njohje me presidentin amerikan Biden, mund të ngjallë shpresën, se mund ta ndihmojë çështjen shqiptare në Ballkan.

Ai ka diplomuar në Prishtinë para luftës, ku duket se është njohur me gruan e tij të ardhshme Nora Zajazin nga Shkupi, familje nga Kërçova.

A është një shans i mirë për diplomacinë shqiptare, që për herë të parë të kontaktojnë me besueshmëri të lartë, drejtpërdrejt me Shtëpinë e bardhë?.

CATEGORIES
Share This