Më 19 gusht seanca për votimin e mosbesimit ndaj Qeverisë së Abazoviqit

Më 19 gusht është caktuar seanca e Kuvendit të Malit të Zi në të cilën do të votohet iniciativa për mosbesimin e Qeverisë së drejtuar nga kryeministri Dritan Abazoviq.

“Sesioni i seancës së gjashtë të jashtëzakonshme në vitin 2022 do të mbahet më 19 gusht 2022. Seanca do të mbahet në ndërtesën e Kuvendit të Malit të Zi, me fillim nga ora 11:00”, është mesazhi që deputetët kanë marrë nga Shërbimi i Kuvendit të Malit të Zi.

Sot më herët, klubi i deputetëve të Partisë Demokratike të Socialistëve (DPS), Partisë Socialdemokrate (SDP), Partisë Liberale (LP), Socialdemokratëve (SD) dhe Bashkimit Demokratik të Shqiptarëve (DUA), kanë dorëzuar në Kuvend një iniciativë për votim mosbesimi ndaj qeverisë së Abazoviqit, pas nënshkrimit të marrëveshjes themelore me Kishën Ortodokse Serbe (SPC).

Kreu i klubit parlamentar të DPS-së, Daniel Zhivkoviq, ka bërë të ditur se Qeveria e Malit të Zi, pas nënshkrimit të marrëveshjes, ka humbur legjitimitetin e saj, për këtë arsye kanë kërkuar një seancë ku do të votohet mosbesimi ndaj qeverisë.

Për rrëzimin e qeverisë së 43-të të Malit të Zi kërkohet shumica e numrit të përgjithshëm të 80 deputetëve ose 41 vota.

CATEGORIES
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus ( )