Një video e zbuluar nga qendra e rekrutimit: ‘Pse po bërtisni si vajza?! Dy javë stërvitje dhe fluturoni!’

Një video tjetër është shfaqur që tregon se si duket realisht rekrutimi në Rusi pas shpalljes së mobilizimit të pjesshëm. Në një qytet rus të paidentifikuar, burrat e mobilizuar u mblodhën në një sallë për t’u shpjeguar atyre se si do të vazhdonte procedura e mëtejshme.

Ushtarët e ardhshëm shpesh bërtisnin dhe e ndërpresnin ushtarakun që u qëndronte përballë në skenë dhe përpiqej t’u tregonte diçka.

‘Pse po bërtisni si vajza të vogla? Mbyllni gojën dhe silluni mirë! Pse po grindeni? Pse po bërtisni?”, thotë oficeri i mërzitur.

“Ndaloni së bërtituri dhe lëreni të flasë”, thotë një oficer tjetër, duke u përpjekur të qetësojë turmën e luftëtarëve të mundshëm.

“Po mundohem t’ju them, por ju nuk më lejoni, po bërtisni,” thotë oficeri i parë në teatër hidhet nga skena përpara rekrutëve.

“Unë ju them se ju jeni të gjithë ushtarë tani. Kjo eshte. Loja mbaroi. Tani jeni të gjithë në ushtri. Ju jeni këtu për tre ditë, pastaj fluturoni, pastaj dy javë të tjera stërvitje, – thotë oficeri.

“Ne jemi duke i rimbushur njësitë. Do të paguheni si ushtar me kontratë, oficer ose nënoficer, në varësi të gradës tuaj. (Do të merrni) pagesën e luftës ose pagesën e veteranit deri në fund të operacionit special ushtarak dhe më pas shkoni në shtëpi. A ka pyetje?”, tha oficeri.

Kjo pasohet nga zhurma dhe dikush nga publiku pyet se çfarë do të ndodhë me punën e tyre.

‘Askush nuk do t’ju pushojë në punë. Vendi juaj i punës dhe puna juaj janë të sigurta”, i siguron oficeri.

Videoja është publikuar në rrjetin social Twitter dhe pas saj kanë pas komente të shumta.

‘Ah, e ëmbël. Epo, ata mendojnë se do të kthehen”, thotë një komentues.

“Do të jetë në ushtri deri në fund të ‘operacionit special ushtarak’? Pra – përgjithmonë, – tha një tjetër.

“Morali i këtyre ushtarëve është vërtet i lartë,” komentoi një i tretë.

CATEGORIES
Share This