Ukrainasit shkatërruan sitemin rus që identifikonte dhe shkatërronte dronët Ukrainas

Fundjavën e kaluar, ushtria ukrainase shkatërroi një sistem rus të luftës elektronike të tipit R-330Ž Žitelj pranë Kharkivit, i cili përdoret për të bllokuar sinjalet e radios armike.

Suksesi i ushtrisë ukrainase është më i madh sepse ushtria ruse e përdor këtë sistem për të bllokuar transferimin e të dhënave të mbledhura nga dronët ukrainas, të cilët janë dëshmuar të jenë një nga armët më të rëndësishme që nga fillimi i agresionit.

Pasojat e shkatërrimit të fundit të rus R-330Ž janë regjistruar nga një dron zbulues ukrainas dhe në video shihet shasia e djegur e kamionit KamAZ, pjesë përbërëse e Residentit. Nisur nga pamjet e publikuara, kontejneri i sistemit dhe aksesorët e tij kanë pësuar dëmtime të rënda.

Një burim ukrainas pohon se Žitelj i shkatërruar vepronte si pjesë e Brigadës së 18-të të pushkëve të motorizuara ruse dhe Kievi kujtoi se gjithsej tre sisteme të tilla janë shkatërruar që nga fillimi i pushtimit rus të Ukrainës. Më konkretisht, një Žitelj u shkatërrua në fund të marsit, një tjetër gjatë majit dhe të dielën e fundit në zonën e Kharkivit.

” alt=”” aria-hidden=”true” />

Stacioni i komunikimit të bllokimit elektronik R-330Ž është projektuar dhe prodhuar nga kompania ruse Protek. Sistemi përbëhet nga një kamion KamAZ-43114 ose Ural-43203 dhe një rimorkio me katër antena teleskopike me një transmetues me grup aktiv me faza. Kamioni është gjithashtu një qendër kontrolli për operatorët që zbulojnë, analizojnë dhe prishin sistemet e komunikimit satelitor dhe celular që funksionojnë në frekuenca nga 100 deri në 2000 MHz.

Sistemi i bllokimit mund të vendoset në më pak se 40 minuta dhe është në gjendje të funksionojë në mënyrë autonome për 1600 orë falë gjeneratorëve dizel-elektrikë. Përveç bllokimit klasik kundër-elektronik, Residenti mund të shërbejë si pikë për zbulimin dhe përgjimin radio-elektronik.

CATEGORIES
Share This