Zelensky për Krimenë: Nëse pushtuesit ikin, do të jetë alternativa më e mirë për ta

Në një fjalim drejtuar ukrainasve, presidenti ukrainas, Volodymyr Zelensky, tha se ushtria ruse duhet të largohet nga e gjithë Ukraina, në veçanti nga Krimea, derisa ata të kenë mundësi.

“Ukrainasit e dinë se çfarë të bëjnë. Dhe ata e dinë se e ardhmja jonë është me diell. Kjo është një e ardhme pa pushtues. Në të gjithë territorin tonë, në veçanti, dhe në Krime. Nëse pushtuesit ikin ndërkohë që kanë një mundësi të tillë, ajo do të jetë alternativa më e mirë për ta”, vuri në dukje Zelensky.

Ai kujtoi gjithashtu se rusët që janë të detyruar të qëndrojnë në territorin ukrainas mund të dorëzohen.

“Ne garantojmë sigurinë e të gjithë personelit ushtarak rus që vullnetarisht dorëzojnë armët. Ukraina i përmbahet gjithmonë të gjitha normave dhe konventave ndërkombëtare”, u shpreh presidenti ukrainas.

Ai theksoi se ushtria ukrainase nuk do t’i lërë rusët me opsione të tjera – përveç arratisjes ose kapjes.

CATEGORIES
Share This