Analisti shqiptar tregon realitetin në shqipëri në vitet e ’90-ta: “Ne në Vlorë nuk e dinim se Kosova kishte shqiptarë”

Analisti shqiptar tregon realitetin në shqipëri në vitet e ’90-ta: “Ne në Vlorë nuk e dinim se Kosova kishte shqiptarë”

Analisti i njohur, Arian Konomi, njihet në përgjithësi për paraqitjet televizive, përfshirë edhe punën ndër vite me shkrime të shumta.Së fundmi ai ka qenë i ftuar në emisionin “Kojshia Show”, ndërsa ka zbuluar disa kuriozitete.

Ai ka thënë se gjatë komunizmit ka pasur një propagandë kundër Kosovës.

“Unë jam Vlonjat.

Ne në Vlorë nuk e dinim që në Kosovë kishte shqiptarë.

Mendonim se ishin jugosllavë që flisnin shqip. Absolutisht nuk e dinte njeri [në Vlorë] se në Tetovë ka shqiptarë.

Në vitin 1998-99 iu tregoja miqve të mijë për shqiptarët e Maqedonisë e Veriut. Iu thosha se janë shqiptarë si ne, nuk e besonin. Nuk e kishin këtë ide”.

Gazetari thotë se vetëm pas viteve të ’90-ta në përgjithësi shqiptarët në Shqipëri e kuptuan se ka shqiptarë edhe jashtë Shqipërisë.

– Advertisement –

“Unë personalisht kur kam ardhur si studentë në Tiranë nga Vlora si 18-vjeçar, pata parë fshehurazi një film në televizionin e Prishtinës (RTP) dhe ai ishte me titra shqip.

Pyesja si ka mundësi që këta e bëjnë film me titra shqip.

Nuk e dija që janë shqiptarë”, tregon tutje Konomi.Ai thotë se njëjtë i kishte ndodhur me një roman që vinte nga Kosova.

“Këtu [Vlorë] dihej sikurse në Kosovë ka qenë një origjinë shqiptare, ishte tokë shqiptare nga Skënderbeu, por asnjë nuk e kishte idenë se këtu ishin shqiptarë si ne.

Tani duket absurde kjo që po e them, por në Shqipëri kanë qenë njerëzit shumë të pakët që e dinin se këtu kishte shqiptarë”, deklaroi tutje Konomi.

CATEGORIES
Share This