Deklarata që bota ka pritur me shpresë erdhi nga Lavrov: Këto janë kushtet e Rusisë

Derisa lufta në Ukrainë vazhdon me shpejtësi të plotë, deklarata që bota ka pritur me shpresë erdhi nga Lavrov. Ministri i Jashtëm rus njoftoi kushtet e paqes të Moskës.

Sytë dhe veshët e botës kanë qenë në lajmet nga Ukraina që prej 24 shkurtit.

Lufta, e cila filloi me urdhër të presidentit rus Putin, vazhdon me shpejtësi në rajonet lindore të Ukrainës.

Një lëvizje e shpejtë erdhi nga Rusia, e cila mori një pozicion mbrojtës kundër sulmit të ushtrisë ukrainase për një kohë.

Deklarata që bota priste erdhi nga Lavrov. Ministri i Jashtëm rus njoftoi kushtet e paqes të Moskës.

Në një intervistë për televizionin shtetëror rus, Lavrov bëri deklarata për mundësinë e negociatave mes Rusisë dhe Perëndimit.

Sipas lajmeve në Newsweek, Lavrov tha: “Ne jemi gjithmonë të gatshëm të dëgjojmë kolegët tanë perëndimorë nëse ata bëjnë një kërkesë tjetër për të mbajtur një takim tjetër”.

KËTO JANE 2 KUSHTET E RUSISË

Ministri rus shpjegoi 2 kushte që Perëndimi duhet të pranojë në mënyrë që negociatat të jenë të suksesshme.

Lavrov tha se Perëndimi duhet të marrë parasysh plotësisht interesat dhe sigurinë e Federatës Ruse.

Së Dyti, Lavrov tha se Perëndimi duhet t’i ofrojë Moskës disa qasje serioze për të ndihmuar në uljen e tensioneve.

Ministri rus tha: “Nëse ne do të afrohemi me propozime realiste të bazuara në këto parime të respektit, ne do të afrohemi si gjithmonë”./kosova post

CATEGORIES
Share This