Është një shtet i vetëshpallur mes Kroacisë dhe Serbisë që askush s’e njeh!

Liberlanda, një copë toke ndërmjet Serbisë dhe Kroacisë, po lufton për njohje ndërkombëtare që shtatë vjet.

Ky gadishull është shpallur shtet nga qytetari çek, Vit Jedlicka, më 2015, dhe që nga ajo kohë rreth njëmijë njerëz kanë marrë shtetësinë.

Megjithatë, ky territor është i paarritshëm.

CATEGORIES
Share This