Lavrov përdor gjuhë të ashpër me perendimin: “Ata na shpallën luftë totale, kërkojnë eleminimin e gjithëçkaje që lidhet me Rusinë”

Ministri i Punëve të Jashtme të Rusisë, Sergey Lavrov, deklaroi të premten se Perëndimi i ka shpallur luftë totale të gjithë vendit të tij dhe se askush nuk e fsheh më këtë fakt.

Sergey Lavrov bëri deklarata në lidhje me luftën Ukrainë-Rusi, e cila po vazhdon që nga 24 shkurti (2022), gjatë një takimi të mbajtur në Moskë.

“Vendet perëndimore po përpiqen gjithnjë e më shumë të na kontrollojnë. Ata përdorin një sërë mjetesh, nga sanksionet ekonomike të njëanshme, te mediat globale dhe propaganda krejtësisht mashtruese”, tha shefi i diplomacisë ruse në një reagim ndaj Perëndimit.

Ai vuri në pah se “rusofobia” e promovuar nga disa qeveri është rritur në nivele të paprecedentë.

“Perëndimi na ka shpallur luftë totale, kundër të gjithë Rusisë. Askush nuk e fsheh më këtë fakt”, tha Lavrov duke shtuar se Rusia iu përgjigj kësaj situate me bashkimin e të gjithë patriotëve dhe me rritjen e mbështetjes popullore për politikën e jashtme të vendit.

Sipas tij, kultura për të eliminuar gjithçka që lidhet me Rusinë (në Perëndim) ka arritur në një pikë absurde.

“Klasikë si Çajkovski, Dostojevski, Tolstoi dhe Pushkini u ndaluan. Sot po ndëshkohen gjithashtu figura kombëtare të kulturës dhe artit, të cilët përfaqësojnë kulturën tonë. Përgjithësisht mund të them se kjo situatë do të vazhdojë për një kohë të gjatë”, u shpreh ministri Lavrov.

CATEGORIES
Share This