Sekreti për të qenë në vendin e duhur në kohën e duhur

Ka diçka për të thënë për të qenë në vendin e duhur në kohën e duhur.

Por për çdo kohë të duhur, ka mijëra kohë të gabuara.

Ka momente kur ndjeheni se ju jeni duke bërë gjënë e gabuar. Herë Herë të dhënat duket se tregojnë se ëndrra juaj nuk është e vlefshme. Që ju kurrë nuk do të jeni në gjendje për të arritur qëllimet e mëdha që keni vendosur për veten.

Duke qenë në vendin e duhur në kohën e duhur është me të vërtetë një mësim në lidhje me këmbënguljen. Është një kujtesë e saj që një kërkim i pandërprerë i qëllimeve tuaja është e vetmja mënyrë për tu “bërë me fat.”

Ju do të ndiheni budallenj ndonjëherë. Ju do të shihni përreth dhe do të ndjeheni të vetmuar. Edhe miqtë tuaj do të tundin kokën dhe do  ju kujtojnë se ajo çfarë jeni duke u përpjekur të bëni është çmenduri.

Kjo është vetëm një kujtesë se koha jote e duhur po vjen. Kjo nuk është sot. Tani për tani nuk është momenti ku ju do të jeni duke fituar.

Por nëse ju vazhdoni të ktheheni në vendin e duhur – në qoftë se ju vazhdoni duke bërë gjërat e duhura që kërkon suksesi – ju do të jeni në vendin e duhur në kohën e duhur dhe të realizoni arritje te padegjuara per mendjen të një suksesi të jashtëzakonshëm. Kjo nuk është vetëm e mundshme, ajo është e pashmangshme.

Kur ju përpiqeni mjaftueshëm shumë për një kohë të mjaftueshme, ju nuk ka si të jetë ndryshe por do të përfundoni me arritjen e qëllimeve tuaja. Nëse ju nuk jeni ende atje, ju nuk duhet të mendoni se qëllimi juaj është pa kuptim apo i pamundur. Ju duhet vetëm në heshtje t’i kujtoni vetes se sot nuk është dita e duhur. Ndoshta nesër është.

Cila është arsyeja per t’u dukur vazhdimisht.

Është arsyeja më e rëndësishme pse ju duhet të vazhdoni të përpiqeni – sepse nesër mund të jetë dita ku ju gjeni veten duke qëndruar në vendin e duhur në kohën e duhur.

Dhe kur kjo ndodh, nga të gjitha ato raste të gabuara – dhe zhgënjimi që ju ndjeni – veniten fare në lavdinë që përfundimisht e keni kuptuar. Kjo ia vlen e gjitha.

Vendosmëria juaj dhe përqëndrimi iu gargantuan juve rezultatin e suksesshëm që ju dëshiruat me shume force. Ju nuk mund të ndryshoni kohën. Ju nuk mund të ndryshoni jetën.

Ju nuk mund të ndryshoni shumicën e asaj që ndodh rreth jush.

Ju mund të vendosni nëse ju do të vazhdoni te dukeni.

Nëse ju ndaloni duke bërë gjënë e duhur para se të fillojë të funksionojë ju keni bërë vetëm gjënë e gabuar.

CATEGORIES
Share This