Ukrainasja tregon tmerrin që po përjetojnë njerëzit që në “referendumin” rus

Një grua që pritet të votojë në një nga këto të ashtuquajtura referendume ka ndarë historinë e saj nga rajoni i Zaporizhzhias i pushtuar nga Rusia në Ukrainën jugore.

Banorja, e cila është shumë e frikësuar për të përdorur emrin e saj, tha për BBC se situata atje është “shumë e bezdisshme dhe e frikshme”.

“Ju keni këta njerëz të armatosur që vijnë në shtëpinë tuaj dhe shkaktojnë vetëm frikë sikur të kafshëve”, shpjegoi ajo.

“Njerëzit e tyre vijnë në derën tuaj dhe ju mund të hapni derën dhe t’u përgjigjeni pyetjeve të tyre për referendumin, askush nuk do ta thyejë atë. Por nëse e hapni derën, është e qartë se nëse ju afrohen njerëz ushtarakë duke mbajtur armë në duar, atëherë të shkruash jo është shumë e frikshme”.

Ajo shtoi se nuk e di kush ka guximin t’u thotë jo njerëzve të tillë.

“Unë nuk do të votojë apo marr pjesë fare në këtë. Do të përpiqem të pretendoj se nuk jam në shtëpi nëse jam në shtëpi. Shpresoj që askush të mos vijë tek unë”, tha një banore nga Zaporizhzhia.

Ndryshe, Rusia po organizon të ashtuquajtura referendume në territoret e okupuara ukrainase, ku po pyet qyetarët nëse duan që qytetet e tyre t’i bashkohen shtetit rus./Telegrafi

CATEGORIES
Share This