Zelensky thotë se negocimi me Rusinë për shkak të frikës nga armët bërthamore është vetëm fillimi i Luftës së Tretë Botërore

Presidenti Volodymyr Zelensky nuk beson se Rusia do të përdorë armë bërthamore, por i bën thirrje botës të ndalojë kërcënimet e saj.

“Kjo çështje e shkatërrimit të Tokës është e thjeshtë, fillimi i saj. Unë as nuk mund ta kuptoj se si shërbimet speciale, agjencitë e inteligjencës botërore, mendjet e fuqishme të botës mund t’i lejojnë Rusisë të ketë edhe një shans për të menduar për të”, tha Zelensky në një intervistë për Reuters.

Nuk mendoj se do, të jem i sinqertë. Megjithatë, ju dhe unë nuk mund të parashikojmë asgjë përfundimisht me këtë gjendje.

Por, më vjen keq, të kesh frikë nga diçka që mund të bëjë ky shtet, dhe për këtë arsye të shkosh në një marrëveshje me ta, është rezultati më i keq i mundshëm. Ky është pikërisht atëherë fillimi i “Luftës së Tretë Botërore”.

Zelensky theksoi se “nuk mund të ketë dialog me njerëzit që kërcënojnë armët bërthamore”.

“Ne duhet të mendojmë se si të jetojmë në botë pa njerëz të tillë,” tha ai.

Sipas presidentit, kur politikanët e famshëm rusë thonë se në cilat raste Rusia mund të përdorë armë bërthamore, “çdo gjë që vjen pas fjalëve “në çdo rast”, pas disa kushteve, as nuk duhet të dëgjosh”.

“Duhet të kuptojmë se kush e ka thënë dhe të bëjmë gjithçka që ky person të mos i thotë asgjë askujt apo të kërcënojë askënd”, theksoi Zelensky.

Presidenti i Shteteve të Bashkuara, Joe Biden, paralajmëroi Presidentin e Federatës Ruse, Vladimir Putin, për pasoja më të rënda në rast të përdorimit të armëve bërthamore nga Rusia.

CATEGORIES
Share This