Në rajonin e Luhanskut, Forcat e Armatosura të Ukrainës shkatërruan një batalion rus, qindra të vdekur

Në rajonin e Luhanskut, Forcat e Armatosura të Ukrainës shkatërruan një batalion rus, qindra të vdekur

Një batalion rus nga rajoni i Voronezhit u shkatërrua pranë fshatit Makiivka në rrethin Svativ të rajonit të Luhanskut si pasojë e granatimeve nga Forcat e Armatosura të Ukrainës dhe bëhet fjalë për qindra rusë të vdekur.

Për ngjarjen raportoi portali rus ” Verstka ” duke iu referuar një ushtari rus që mbijetoi dhe të afërmve të të mobilizuarve.

Një nga të mbijetuarit, ushtaraku rus Oleksiy Agafonov, tha për “Verstka” për humbjet midis të mobilizuarve si rezultat i granatimeve në linjën e kontaktit pranë Makiivka në rajonin e Luhansk. Sipas vlerësimit të tij, numri i rusëve të vdekur mund të kalojë 500 persona.

Siç tha Agafonov, komandanti i batalionit të mobilizuar, i cili ishte trajnuar në njësinë ushtarake 2079, premtoi se ushtarët do të silleshin në rajonin e Svatovës, ku do t’i bashkoheshin “mbrojtjes territoriale” 15 kilometra larg vijës së frontit. Megjithatë, natën e 2 nëntorit, i gjithë batalioni u soll në vijën e përleshjes dhe u urdhërua të gërmonte dhe të mbante vijën mbrojtëse.

 “Na hodhën në front, na thanë të gërmojmë, kishim tre lopata për batalion, nuk kishte fare mbështetje. Ne gërmuam sa më mirë që mundëm dhe në mëngjes filluan granatimet që nga artileria,mortaja, helikopterë, dhe llojet të tjera të armëve”, tha Agafonov.

Kur gjithçka filloi, oficerët u larguan menjëherë. Në pushimet ndërmjet granatimeve, ne u përpoqëm të gërmojmë, por ne u numëruam menjëherë nga helikopterët dhe thjesht u qëlluam. Nga 570 persona, 29 kanë shpëtuar, 12 të tjerë janë plagosur, të tjerët janë të gjithë të vdekur”.

 Agafonov shtoi gjithashtu se të paktën një batalion tjetër i trupave të mobilizuara u mund ta kenë pasur të njëjtin fat.

“Në TV ata tregojnë se gjithçka është e bukur, por në fakt këtu në rajonin e Luhansk hedhin njerëz të mobilizuar në front, dhe kur u larguam nga atje pa parë oficerët, ne tashmë po ktheheshim prapa, atëherë pamë se vetëm ushtarët me kontratë dhe vullnetarët ishin vendosur në vijën e tretë dhe janë mobilizuar në front”, tha ai.

Sipas tij, njerëz të mobilizuar nga e gjithë Rusia janë sjellë në rajonin e Svatovës për të mbyllur vrimat në mbrojtje. Në Svatovo, ku të mbijetuarit e batalionit të Agafonovit u tërhoqën pas granatimeve, po ecin “grupe prej 2 deri në 5 persona” nga batalionet e tjera të thyera. Sipas tij, ukrainasit pastruan të gjithë territorin ku po luftonin të mobilizuarit.

CATEGORIES
Share This