Shefi i mbrojtjes Ukrainase shfaq gëzimin për arritjen e sistemit të ri mbrojtës: “Shikoni kush ka mbërritur…”

Shefi i mbrojtjes Ukrainase shfaq gëzimin për arritjen e sistemit të ri mbrojtës: “Shikoni kush ka mbërritur…”

Ukraina njoftoi sot se ka marrë sisteme të reja të mbrojtjes ajrore nga Shtetet e Bashkuara, Spanja dhe Norvegjia, që synojnë të kundërshtojnë bombardimet masive të Rusisë ndaj infrastrukturës kritike.

Lajmin e ka bërë të ditur ministri i Mbrojtjes i Ukrainës, Oleksiy Reznikov. Shefi i departamentit të mbrojtjes falënderoi SHBA-në, Norvegjinë dhe Spanjën për armët e ofruara.

“Shikoni kush ka mbërritur. Sistemet e mbrojtjes ajrore NASAMS dhe Aspide kanë mbërritur në Ukrainë. Këto armë do të forcojnë ndjeshëm ushtrinë ukrainase dhe do ta bëjnë qiellin tonë më të sigurt. Falenderojmë partnerët tanë: Norvegjinë, Spanjën dhe SHBA-në,” tha ai.

CATEGORIES
Share This