Tre burra martohen mes vete në Austri, rrëfejnë si është martesa në treshe

Tre burra nga Austria i kanë thënë po njëri-tjetrit pas 6 vitesh në një lidhje si treshe. Ata kanë shpërndarë pamjet nga dasma e tyre, duke rrëfyer se si është të jesh i martuar si treshe.

Marco (32), Marcel (35) dhe Michel (24) janë në një lidhje për më shumë se gjashtë vjet. Ata janë të njohur për marrëdhënien e tyre edhe në rrjete sociale, pasi ofrojnë detaje nga jeta e tyre e përbashkët në Instagram dhe TikTok, ku gjithashtu mundohen t’i edukojnë të tjerët rreth temës së poliamorisë.

Meshkujt që ndajnë historinë e tyre personale u shprehen se “Ne duam të tregojmë veten si familje ashtu siç jemi dhe kështu të ndihmojmë në uljen e paragjykimeve dhe stigmatizimit të marrëdhënieve poliamoroze”.

Martesa në treshe nuk është ligjërisht e vlefshme në Austri

Të tre meshkujt janë në një lidhje që prej vitit 2016. Në fillim ishte ende e pranishme çështja e xhelozisë.

“Ashtu si treshja, bashkësia është një pjesë e rëndësishme e një marrëdhënieje poliamoroze. Secili prej nesh ka tre marrëdhënie që kërkojnë vëmendje dhe kujdes. Kur bëhet fjalë për bashkimin në marrëdhëniet poliamoroze, është e rëndësishme të mos neglizhoni apo favorizoni asnjë nga partnerët, por më tepër ka nevojë emocionale për të dy partnerët”, theksojnë meshkujt në Instagram.

Megjithatë, një martesë që përfshin disa persona nuk njihet ligjërisht në Austri.

“Edhe nëse shteti nuk e njeh këtë martesë, ne e dimë që i kemi dhënë fjalën dhe e duam njëri-tjetrin pafundësisht dhe përgjithmonë dhe mohojmë jetën tonë të ndarë”, thanë të sapomartuarit.

CATEGORIES
Share This