Ushtira Ukrainase çliron edhe një qytet tjetë të ‘aneksuar’ nga Rusia

Ushtarët nga brigada e 128-të e Ukrainës janë filmuar duke vendosur një flamur blu dhe të verdhë mbi fshatin Myrolyubivka në rajonin Kherson.

Në sfondin e videos dëgjohet një bum artilerie.

https://twitter.com/PaulJawin/status/1576914025236946944?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1576914025236946944%7Ctwgr%5E28e7232bea66e6f3955331ced391f56a31a1c850%7Ctwcon%5Es1_c10&ref_url=https%3A%2F%2Fd-1056198032648894899.ampproject.net%2F2209142312000%2Fframe.html

Kjo pason një deklaratë brenda natës nga presidenti ukrainas Volodymyr Zelenskyy se forcat e tij kishin çliruar vendbanimet e vogla Arkhanhelske dhe Myrolyubivka në jug të vendit.

Kjo do të thotë se Rusia nuk e mban të plotë territorin e Khersonit – një nga katër zonat që Vladimir Putin njoftoi se do të aneksohej të premten.

Ukraina po fiton gjithashtu në lindje, duke i detyruar trupat ruse të braktisin qytetin Lyman në Donetsk.

CATEGORIES
Share This