Vritet në një shpërthim me bombë bashkëpunëtori Putinit, në territorin e pushtuar të Ukrainës

Në Luhanskun e pushtuar ka ndodhur një shpërthim në ambientet e të ashtuquajturës Prokuroria e Përgjithshme  “LPR”, bashkëpunëtorë dhe militantë të mbledhur pranë ndërtesës.

“Sipas të dhënave paraprake, Prokurori i Përgjithshëm i LPR Serhiy Gorenko vdiq nga plagët e marra si rezultat i një shpërthimi në zyrën e tij”.

Së bashku me Honerk, vdiq edhe zëvendësja e tij Ekaterina Steglenko.

Informacioni për vdekjen e Gorenkos u raportua në mediat ruse.

Çfarë dihet për “prokurorin e përgjithshëm të republikës”

Gazetari Andrii Tsaplienko vuri në dukje se Gorenko është një tradhtar i Ukrainës dhe madje ai ishte agjent i shërbimeve speciale ruse deri në vitin 2014. “Prokurori i Përgjithshëm” ka punuar në sistemin e zbatimit të ligjit të Ukrainës për më shumë se 20 vjet. Në veçanti, në vitet 2013-2014 ka mbajtur detyrën e shefit të departamentit të hetimit të krimeve që lidhen me trafikun e paligjshëm të drogës.

Disa ditë para pushtimit të plotë, ai qëlloi në mënyrë demonstrative para kamerave, nga një top në Stanytsia Luhanska, e cila atëherë ishte nën kontrollin e Ukrainës,” tha Tsaplienko.

https://twitter.com/PaulJawin/status/1570713578117959680?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1570713578117959680%7Ctwgr%5E757c5a943830a7dad3aeb220a1be575a1dda8193%7Ctwcon%5Es1_c10&ref_url=https%3A%2F%2Fd-42271867422315586352.ampproject.net%2F2208242209000%2Fframe.html

CATEGORIES
Share This